• FRI FRAKT ÖVER 499 KR
  • SNABBA LEVERANSER
  • 10 ÅRS GARANTI*
Smedbo dubbel handdukskrok OK356 med hängandes morgonrock

Skötselråd

  • FRI FRAKT ÖVER 499 KR
  • SNABBA LEVERANSER
  • 10 ÅRS GARANTI*

Följ våra skötselråd för att förlänga livlängden på din Smedbo-produkt

Vi rekommenderar att du gör det till rutin att torka av din duschförvaring och dina produkter från Smedbo ofta, så förblir de som nya och behåller sin lyster. Vid regelbunden rengöring får inte tvål- och kalkrester fäste lika lätt och du slipper använda rengöringsmedel som inte är miljövänliga. Likväl kan missfärgningar och beläggningar uppkomma på materialytan om till exempel lösningar av syntetiska tvål eller schampon lämnas kvar. Se därför till att torka av din duschförvaring och dina Smedbo-produkter så ofta som möjligt.

tvålpump AK369 monterad på vägg ovanför vask bredvid handduk och sminkborste

Välj rengöringsmedel och verktyg med omsorg

Valet av rengöringsmedel och verktyg har stor inverkan på slutresultatet. Vid veckorengöring rekommenderar vi att ytan torkas av med en mjuk mikrofiberduk, för att då kunna minska användandet av rengöringsmedel. Undvik rengöringsredskap såsom stålull och fibersvamp eftersom de kan orsaka permanenta skador och repor på ytans finish.

Vad gäller rengöringsmedel räcker oftast ljummet vatten. Vid mer omfattande rengöring kan eventuellt ett milt pH-neutralt rengöringsmedel med ett värde mellan 7,5–9,5 utan slipmedel användas. Ytan tål inte basiska, sura, klor- eller alkoholhaltiga rengöringsmedel då de kan ge fläckar och skador på ytan, uteslut därför dessa. Om du använder denna typ av rengöring i badrummet, se till att du skyddar produkterna från stänk.

Rengöringsprocedur

  • Torka av ytan med en lätt fuktad mikrofiberduk med ljummet vatten.
  • Vid de tillfällen rengöringsmedel används bör de ha ett PH-värde mellan 7,5–9,5 samt ej innehålla slipmedel.
  • Avlägsna rengöringsmedlet noggrant med kallt vatten.
  • Eftertorka produkten med en torr mikrofiberduk för att undvika kalkfläckar.
kromad dubbelduschkorg hänger på vitkaklad vägg i badrum

Skötsel av krom och rostfritt stål

Vad gäller smuts- eller kalkfläckar på krom och rostfrittstål tas de enklast bort med rengöringsmedel avsedd för detta. Läs anvisningarna noggrant och testa alltid först på liten yta. Även hushållsättika (max 12%) är effektiv mot kalkfläckar. Gnid in, låt verka, skölj av med rent vatten och torka torrt med en mikrofiberduk. Undvik alltid lösningsmedel, liksom hårda skursvampar och skurpulver med slipmedel.

Wc-borste i polerad mässing i blått badrum

Skötsel av mässing

Mässing är ett material som är känsligt för korrosion, det innebär att med tiden får mässing en vacker patina som kan putsas upp med mässingsputs. Smedbos mässingsprodukter är däremot högpolerade och lackerade vilket bevarar mässingens utseende. Det är därför extra viktigt att aldrig använda starkt rengöringsmedel med slipmedel i mässingsvård. Förutom att det ger märken på produkten, kan det även avlägsna den skyddande lackytan. Välj hellre ett milt pH-neutralt rengöringsmedel utan slipmedel eller tvållösning.