• Kunglig hovleverantör sedan 1986
  • Massiv mässing
  • 10 års garanti
Smedbo badrumsserie tvålpump och handduksring i house mattsvart med svart hannduk, blå vägg

Montera med lim

Montering med lim – en smidig och borrfri metod

Bor du i en hyresrätt eller vill du helt enkelt inte borra i ett befintligt badrum? Det har vi full förståelse för och därför har vi sett till att majoriteten av våra produkter går att limma tillsammans med speciallimmet iComposite GlueMix, så slipper du vara orolig för skador på tätskiktet i ditt badrum.

Med iComposite GlueMix får du ett säkert och hållbart resultat

De flesta av Smedbos produkter går utmärkt att limma. Vi rekommenderar att iComposite GlueMix används för att limma Smedbo-produkter då kombinationen är väl testad och vi vet att den ger ett bra och hållbart resultat. Vi rekommenderar inte att använda andra lim då produkterna enbart är säkerhetstestade för iComposite GlueMix. Annat lim kan påverka hållfastigheten, underlagets utseende, samt påverka produktens ytskikt.

En limförpackning räcker till fyra bakplattor av standardstorlek

iComposite GlueMix ingår ej till de limningsbara produkterna, utan köpes separat, artikelnummer 6000-10. En förpackning iComposite GlueMix räcker till limning av fyra bakplattor av standardstorlek. Monteringsplattorna som medföljer produkten kan användas för montering med skruv eller lim. För duschkorgar och enkelkrokar #3455 köpes separat monteringsplatta, art nr F966 eller FB966. Badkarshandtag, svängbara handduksstänger samt produkter i serien AIR och DRY ska ej limmas. För information om vad som gäller för din specifika produkt, se produktens monteringsanvisningar.

Så monterar du Smedbo-produkter med i.Composite Gluemix

1. Rengör noggrant ytan som ska limmas.
2. Rulla ihop förpackningen så att de båda komponenterna blandas väl.
3. Applicera limmet jämnt över produktens bakplatta.
4. Lägg bakplattan mot väggen och håll en kort stund. I limförpackningen finns ett pappstöd som kan användas för att hjälpa till att hålla produkten på plats medan limmet härdar.
5. Låt limmet härda i minst 4 timmar.

Montera med lim

Lätt att montera med iComposite GlueMix

  • Fantastisk hållfasthet
  • Snabb och enkel montering, härdar efter 4 h
  • Enkelt att ta bort utan åverkan på underlaget