Det glömda rummet

60-talets badrum var ett avskalat rum med trist interiör, där begrepp som design och skönhet var okända. Ord som underhållsfritt och enkelt styrde trenden när badrummen inreddes. Badrummet var en glömd del av hemmet. Men detta skulle Smedbo ändra på.

Smedbo grundades 1967, i en period då många människor kände behov av att skapa vackrare badrum. På Smedbo förstod man badrummets stora betydelse. Det var ett rum inte bara för personlig hygien, utan också ett rum att leva och må bra i. Men vi börjar från början. Året är 1966. Försäljningschefen för ett stort frysbolag i Helsingborg är på jakt efter julklappar till sina kunder. Plötsligt får han en idé: ljusstakar i smide! Sagt och gjort; en smed kontaktas.

 

Kontakten utvecklades till en affärsidé och snart började man tillverka hussiffror i smide. Försäljningschefen i frysbranschen sadlade helt enkelt om och startade ett smidesföretag, med det idylliska namnet Smedbo Gård.

Så kom det sig att Smedbo presenterade badrumsserien Herrgård. Det var en serie inredningsdetaljer och dekorativa beslag i massiv mässing som anpassats speciellt för badrummet. Med en design av skandinaviskt snitt ville Smedbo förena skönheten som fanns i mässingen med kvalitén och den hantverksmässiga traditionen.

Badrumsserien från Smedbo blev en stor framgång ute i de svenska hemmen. Idag säljs Smedbos badrumsserier över hela världen.