• Fri frakt över 499kr
 • Kunglig hovleverantör sedan 1986
 • 10 års garanti

Stick ut eller smält in med HOUSE i matt vit

Serien HOUSE är en av våra mest populära och framgångsrika serier genom tiderna och den har fått pryda badrum över hela världen. År 2018 lanserades HOUSE i mattsvart och ända sedan den svarta badrumstrenden tog fart har en mjukare motpol legat och bubblat under ytan. Smedbo utökar i september sortimentet med totalt 17 artiklar i en matt vit kulör.

– Idéen till att skapa HOUSE i vit matt föddes ur att vi ville skapa en kontrast till HOUSE i mattsvart. Vi ville addera en kulör i HOUSE-familjen vars uttryck är mjukt och föränderligt beroende på badrum och stil, säger Cecilia Ask, Marketing Manager på Smedbo.

 

I HOUSE-serien lanseras krokar, handduksring, handduksstång, toalettpappershållare, WC-borste med helfärgad behållare och reservpappershållare med en silkesmatt vit finish. Tandborsthållaren, tvålkoppen samt hållaren för WC-borste kombinerar detaljer i vitt tillsammans med en grund i frostat glas. Även Smedbos unika handuksvärmare ’Trädet’ från serien DRY samt den klassiska duschkorgen DX3001 från serien SIDELINE kommer i den nya kulören.

Mattvit vägghängd duschkorg DX3001 med lavendel ovanpå

– Utan vitt skulle inte toner och nyanser existera, vilket gör färgen vit intressant tillsammans med andra färger. Fördelen med den vita färgen är att den på ett naturligt sätt kan kombineras med andra färger från hela färgspektrat, säger Ola Giertz Product Manager på Smedbo. 

Smedbo house i mattvit uppsatt i grått badrum

När HOUSE i matt vit placeras i ett helvitt badrum inger serien en arkitektonisk känsla i badrummet. Serien lämnar då utrymme till den övriga inredningen och smälter sofistikerat in med badrummets övriga inredning. I ett badrum vars grundfärg är mörkare lyfts kontrasterna, serien får då istället sticka ut och skapa effektfulla siluetter. När serien placeras tillsammans med närliggande nyanser så som toner av grått och beigt blir formspråket istället sobert och mjukt. Som en kameleont lyckas HOUSE i matt vit, oavsett badrum och färger, både effektfullt sticka ut samt sofistikerat smälta in. Här kan du se hela vår nya vita matta HOUSE-serie som hjälper dig att sätta en personlig prägel på ditt badrum.

Smedbo house i mattvit uppsatt i ljuslila badrum
 • Smedbo Invest AB acquires Scandtap AB

  Smedbo Group has acquired Scandtap, a growing premium brand that specializes in stainless steel mixers and accessories in the premium segment for the bathroom and kitchen. With a focus on quality and design, the company has established a strong presence in the Nordic market.
 • Smedbo och Beslagsboden till Nordbygg

  Det är dags att packa väskorna, plocka fram de finaste av våra badrumstillbehör och dekorativa beslag, och ge oss av till Nordens ledande evenemang för bygg- och fastighetsbranschen. Vi ser fram emot att välkomna befintliga och nya kontakter till vår utställning, där vi kommer att visa våra senaste produkter.
 • Vårens nya produkter från Smedbo

  Vi på Smedbo är glada över att meddela lanseringen av våra senaste produkter, med skandinavisk design och funktionalitet. Denna lansering inkluderar en rad artiklar utformade för att förbättra komforten och estetiken i alla badrumsutrymmen. Den nya kollektionen inkluderar papperskorgar, handdukstorkar, duschstolar och mer, allt som visar Smedbos åtagande för innovation, stil och hållbarhet.
 • Nyheter i höstens trender

  Äntligen lanserar vi fler produkter till vårt sortiment! Årets tredje lansering är här med produkter i höstens trender, speglar och handduksvärmare i borstad mässing.