Stick ut eller smält in med HOUSE i matt vit

Serien HOUSE är en av våra mest populära och framgångsrika serier genom tiderna och den har fått pryda badrum över hela världen. År 2018 lanserades HOUSE i mattsvart och ända sedan den svarta badrumstrenden tog fart har en mjukare motpol legat och bubblat under ytan. Smedbo utökar i september sortimentet med totalt 17 artiklar i en matt vit kulör.

– Idéen till att skapa HOUSE i vit matt föddes ur att vi ville skapa en kontrast till HOUSE i mattsvart. Vi ville addera en kulör i HOUSE-familjen vars uttryck är mjukt och föränderligt beroende på badrum och stil, säger Cecilia Ask, Marketing Manager på Smedbo.

 

I HOUSE-serien lanseras krokar, handduksring, handduksstång, toalettpappershållare, WC-borste med helfärgad behållare och reservpappershållare med en silkesmatt vit finish. Tandborsthållaren, tvålkoppen samt hållaren för WC-borste kombinerar detaljer i vitt tillsammans med en grund i frostat glas. Även Smedbos unika handuksvärmare ’Trädet’ från serien DRY samt den klassiska duschkorgen DX3001 från serien SIDELINE kommer i den nya kulören.

Mattvit vägghängd duschkorg DX3001 med lavendel ovanpå

– Utan vitt skulle inte toner och nyanser existera, vilket gör färgen vit intressant tillsammans med andra färger. Fördelen med den vita färgen är att den på ett naturligt sätt kan kombineras med andra färger från hela färgspektrat, säger Ola Giertz Product Manager på Smedbo. 

Smedbo house i mattvit uppsatt i grått badrum

När HOUSE i matt vit placeras i ett helvitt badrum inger serien en arkitektonisk känsla i badrummet. Serien lämnar då utrymme till den övriga inredningen och smälter sofistikerat in med badrummets övriga inredning. I ett badrum vars grundfärg är mörkare lyfts kontrasterna, serien får då istället sticka ut och skapa effektfulla siluetter. När serien placeras tillsammans med närliggande nyanser så som toner av grått och beigt blir formspråket istället sobert och mjukt. Som en kameleont lyckas HOUSE i matt vit, oavsett badrum och färger, både effektfullt sticka ut samt sofistikerat smälta in. Här kan du se hela vår nya vita matta HOUSE-serie som hjälper dig att sätta en personlig prägel på ditt badrum.

Smedbo house i mattvit uppsatt i ljuslila badrum
 • HOME Black – Mattsvart i vått och torrt

  Vi startar och avslutar varje dag i badrummet, därför känns det naturligt att låta badrummet vara lika estetiskt som hemmets andra rum. Mattsvarta detaljer var till en början en trend, en trend som numera har fått en bestående plats i inredningsvärlden och i badrummet.
 • Smedbo på Nordbygg

  Det var några år sen sist, men äntligen laddar vi upp för Nordbygg! Under hela Nordbygg hittar du både Smedbo och Beslagsboden tillsammans i monter A21:18. Välkommen!
 • Cirkeln är sluten med FK718

  Till sortimentet handdukstorkar har Smedbo nu lanserat en ny produkt. Handdukstorken FK718, en handdukstork som är mer än bara sitt uppenbara syfte. En handdukstork behöver inte ha ett traditionellt uttryck för att vara en handdukstork.
 • Smedbo lanserar FK712 och FK714 i en uppdaterad variant

  Till sortimentet handdukstorkar har Smedbo nu återlanserat de populära handdukstorkarna FK712 och FK714. Att svepa in sig i en varm handduk är en vardagslyx som inte bör vara få förunnad. Addera en handdukstork i badrummet för att skapa hotellkänsla i ditt hem.