• Sedan 1967
 • Massiv mässing
 • 10 års garanti*

LIVING – Smedbo® lanserar en elegant badrumserie med fokus på säkerhet och flexibilitet

I Europa har vi en starkt växande befolkning över 60 år. Det är en mycket aktiv grupp med bra hälsa och ett stort intresse för heminredning och design med fokus på kvalitet och komfort. När vi utvecklat vår nya LIVING-serie har det varit vårt mål att erbjuda ett antal badrumsskyddsartiklar som svarar till exakt dessa behov.
Smedbo badkarshandtag upphängt som stöd ovanför badkar

Serien LIVING har utökats med ett nytt modulsystem – LIVING care concept. LIVING care concept är en elegant badrumsserie med fokus på flexibilitet och säkerhet i badrummet. Serien kännetecknas av kvalitet, bekvämlighet och komfort. Produktseriens syfte är att underlätta funktionen i badrummet och att göra badrummet tillgängligt och säkert för alla åldrar och behov.

LIVING care concept är en serie bestående av dels, modulsystem färdiga för användning, dels av en rad fristående moduldelar som kan kombineras för skräddarsydda lösningar. Tillsammans erbjuder modulsystemen och de fristående modulerna i LIVING care concept nästan obegränsade möjligheter till utformning och designmöjligheter som passar just ditt badrums behov och utseende. LIVING care concept förbättrar förutsättningarna i alla olika typer av badrum och för alla behov.

Smedbos stödhandtag uppsatta i en kombination i duschutrymme

Grab bar solutions består av sju sammansatta modulsystem, dessa är optimala för en sammansatt färdig lösning. Grab bar parts är sju fristående moduler avsedda att koppla samman med varandra för att bygga ett flexibelt modulsystem. De fristående delarna kan även byggas ihop med befintliga modulsystem genom att byta ut delar och måttanpassa efter dina behov. Samtliga produkter är testade och godkända för maxbelastning 150 kg enligt SS-ISO 17966:2016 kap. 23.7.3 Tester utförda av RISE* *Research Institutes of Sweden.

Lina Blomqvist, Product Developer på Smedbo beskriver att fomspråksmässigt har Living Grab Bars sin grund i badrumsserien Air. Då Air är en av våra elegantare serier kändes det kul att jobba vidare med just detta uttryck, säger Lina Blomqvist.

 

– Det är något härligt med moduler och modultänk. Många gånger används det för att effektivisera, att med några få delar i kombination uppnå något större. Det finns också en lekfullhet i det, något som öppnar för kreativitet och för tankarna till barndomens Lego. Det är flexibelt, inget är omöjligt, säger Lina Blomqvist.

 

LIVING care concept har ett starkt fokus på funktionalitet, trots detta är designen elegant och klassisk. LIVING kombineras vackert med badrumstillbehör från AIR, SIDELINE och OUTLINE för att skapa ett badrum med en komplett inredning.

Vill du läsa mer om LIVING care concept, titta gärna närmre på vår samlingssida för serien:

 • Nyheter i höstens trender

  Äntligen lanserar vi fler produkter till vårt sortiment! Årets tredje lansering är här med produkter i höstens trender, speglar och handduksvärmare i borstad mässing.
 • Sommarinspiration för badrummet

  Sommaren är äntligen här! Vilket innebär soliga dagar, värme, glädje och avkoppling. Underbara känslor som oftast brukar få oss att må bättre. Vi på Smedbo vill bidra till att du ska få uppleva dessa känslor oftare och att det ska vara en del av din vardag.
 • Organisera duschen och slipp ett stökigt badrum

  Upplever du att det blir stökigt i badrummet lite väl ofta? Ett vanligt problem när det finns platsbrist i badrummet är att lyckas hålla det organiserat. Så, hur kan du motverka ett stökigt badrum? Här hittar du tips för att skapa en organiserad dusch och ett snyggt badrum!
 • Finally ISH

  After several years of waiting, it is finally time to meet up at ISH in Frankfurt. We at Smedbo are very pleased to be able to exhibit at the world's largest sanitary trade fair and to personally welcome you again as a customer, interested party or friend.