• Kunglig hovleverantör sedan 1986
 • Massiv mässing
 • 10 års garanti

Det vackra gyllene materialet – Borstad mässing

Smedbo har en lång tradition av att skapa produkter med en kärna i massiv mässing. Det klassiska materialet har använts under en lång tid men det är inte förrän de senaste åren som de olika ytskikten av mässing blivit riktigt populära och letat sig in i badrummet. Mässingens slitstarka och beständiga egenskaper passar perfekt för att tåla badrummets yttre påfrestningar.
beige ljust modernt badrum med mässingsdetaljer

Gyllene & stilfullt

Mässing som material finns i flera olika utseenden så som polerad, ärgad, obehandlad, och borstad mässing. Ytskiktet polerad mässing tillhör sedan tidigare Smedbos sortiment och nu lanseras även borstad mässing i badrumsserien HOME. Populära produkter så som toalettpappershållare, handdukskrokar och tvålpumpar lanseras nu i sortimentet med ytan borstad mässing för att du ska kunna skapa ett komplett badrum med matchande inredningsdetaljer.

ljusgrönt badrum med 4 handdukskrokar i mässing

Det slitstarka materialet

Det är inte enbart ytan som består av mässing utan precis som majoriteten av Smedbos sortiment har dessa produkter en kärna i massiv mässing vilket innebär att de till fullo består av slitstark mässing. Produkterna har tack vare sin kärna i massiv mässing hela 10 års garanti. Den nya stilfulla ytan i borstad mässing har en solid färg med strimmor av metallspån som sträcker sig över materialet och ger ytan patina utan att för den delen vara en obehandlad föränderlig yta. Somliga av produkterna så som HV333P och HV361 har även detaljer i porslin och frostat glas. Tack vare att mässingen är borstad och inte obehandlad så har ytskiktet en neutral ton som inte gulnar med åren utan håller sig vacker även med tidens gång.

beige ljust klassiskt badrum med mässingsdetaljer

Både i moderna och klassiska badrum

Med sina mjuka former och skandinaviska uttryck passar produkterna i borstad mässing både i badrum med moderna inslag samt i badrum med klassiska sekelskiftesdetaljer. Badrumsserien HOME finns sen tidigare i ett kromat polerat samt kromat borstat ytskikt, och mattsvart färg. HOME urskiljs med sin runda bakplatta med dold montering som ger ett mjukt och följsamt uttryck. Du hittar alla stilfulla produkter i borstad mässing här.

 • Smedbo Invest AB acquires Scandtap AB

  Smedbo Group has acquired Scandtap, a growing premium brand that specializes in stainless steel mixers and accessories in the premium segment for the bathroom and kitchen. With a focus on quality and design, the company has established a strong presence in the Nordic market.
 • Smedbo och Beslagsboden till Nordbygg

  Det är dags att packa väskorna, plocka fram de finaste av våra badrumstillbehör och dekorativa beslag, och ge oss av till Nordens ledande evenemang för bygg- och fastighetsbranschen. Vi ser fram emot att välkomna befintliga och nya kontakter till vår utställning, där vi kommer att visa våra senaste produkter.
 • Vårens nya produkter från Smedbo

  Vi på Smedbo är glada över att meddela lanseringen av våra senaste produkter, med skandinavisk design och funktionalitet. Denna lansering inkluderar en rad artiklar utformade för att förbättra komforten och estetiken i alla badrumsutrymmen. Den nya kollektionen inkluderar papperskorgar, handdukstorkar, duschstolar och mer, allt som visar Smedbos åtagande för innovation, stil och hållbarhet.
 • Nyheter i höstens trender

  Äntligen lanserar vi fler produkter till vårt sortiment! Årets tredje lansering är här med produkter i höstens trender, speglar och handduksvärmare i borstad mässing.