• Sedan 1967
 • Massiv mässing
 • 10 års garanti*

CYBER WEEK – Fri frakt & 15% rabatt på köp över 1500 kr.

Det vackra gyllene materialet – Borstad mässing

Smedbo har en lång tradition av att skapa produkter med en kärna i massiv mässing. Det klassiska materialet har använts under en lång tid men det är inte förrän de senaste åren som de olika ytskikten av mässing blivit riktigt populära och letat sig in i badrummet. Mässingens slitstarka och beständiga egenskaper passar perfekt för att tåla badrummets yttre påfrestningar.
beige ljust modernt badrum med mässingsdetaljer

Gyllene & stilfullt

Mässing som material finns i flera olika utseenden så som polerad, ärgad, obehandlad, och borstad mässing. Ytskiktet polerad mässing tillhör sedan tidigare Smedbos sortiment och nu lanseras även borstad mässing i badrumsserien HOME. Populära produkter så som toalettpappershållare, handdukskrokar och tvålpumpar lanseras nu i sortimentet med ytan borstad mässing för att du ska kunna skapa ett komplett badrum med matchande inredningsdetaljer.

ljusgrönt badrum med 4 handdukskrokar i mässing

Det slitstarka materialet

Det är inte enbart ytan som består av mässing utan precis som majoriteten av Smedbos sortiment har dessa produkter en kärna i massiv mässing vilket innebär att de till fullo består av slitstark mässing. Produkterna har tack vare sin kärna i massiv mässing hela 10 års garanti. Den nya stilfulla ytan i borstad mässing har en solid färg med strimmor av metallspån som sträcker sig över materialet och ger ytan patina utan att för den delen vara en obehandlad föränderlig yta. Somliga av produkterna så som HV333P och HV361 har även detaljer i porslin och frostat glas. Tack vare att mässingen är borstad och inte obehandlad så har ytskiktet en neutral ton som inte gulnar med åren utan håller sig vacker även med tidens gång.

beige ljust klassiskt badrum med mässingsdetaljer

Både i moderna och klassiska badrum

Med sina mjuka former och skandinaviska uttryck passar produkterna i borstad mässing både i badrum med moderna inslag samt i badrum med klassiska sekelskiftesdetaljer. Badrumsserien HOME finns sen tidigare i ett kromat polerat samt kromat borstat ytskikt, och mattsvart färg. HOME urskiljs med sin runda bakplatta med dold montering som ger ett mjukt och följsamt uttryck. Du hittar alla stilfulla produkter i borstad mässing här.

 • Nyheter i höstens trender

  Äntligen lanserar vi fler produkter till vårt sortiment! Årets tredje lansering är här med produkter i höstens trender, speglar och handduksvärmare i borstad mässing.
 • Sommarinspiration för badrummet

  Sommaren är äntligen här! Vilket innebär soliga dagar, värme, glädje och avkoppling. Underbara känslor som oftast brukar få oss att må bättre. Vi på Smedbo vill bidra till att du ska få uppleva dessa känslor oftare och att det ska vara en del av din vardag.
 • Organisera duschen och slipp ett stökigt badrum

  Upplever du att det blir stökigt i badrummet lite väl ofta? Ett vanligt problem när det finns platsbrist i badrummet är att lyckas hålla det organiserat. Så, hur kan du motverka ett stökigt badrum? Här hittar du tips för att skapa en organiserad dusch och ett snyggt badrum!
 • Finally ISH

  After several years of waiting, it is finally time to meet up at ISH in Frankfurt. We at Smedbo are very pleased to be able to exhibit at the world's largest sanitary trade fair and to personally welcome you again as a customer, interested party or friend.