Lyft ditt badrum med 5 enkla knep

18 feb, 2020

En av de vanligaste frågorna vi får är hur man bäst uppdaterar sitt badrum utan att för den delen renovera. Det är inte alltid enkelt att veta i vilken ände man ska börja i när man vill ge sitt badrum ett lyft. I den här artikeln delar vi med oss av våra bästa knep för att förvandla badrummet med små medel. För visst ska ändå badrummet vara ett rum för kontemplation och återhämtning!

Börja med att bryta av det kala badrummet med runda, mjuka, och organiska former som vanligtvis inte är relaterade till badrummet. Ge badrummet en välförtjänt plats i hemmet, dekorera det och skapa ett rum som du vill vara i, där själavård och paus är högsta prioritet. Du kan skapa personliga stilleben som drar fokus från den annars sterila miljön. Kanske kan du lägga fram några av dina smycken på ett marmorfat? Bara fantasin sätter gränser…

Ett enkelt sätt att göra badrummet stilistiskt och enhetligt snyggt är att byta ut de äldre elementen. Gör din dusch mer dekorativ och harmonisk genom att byta ut den lite väl gamla golvbrunnsilen till en ny som sticker ut från mängden men samtidigt har en tidlös design. Vem trodde att något så funktionellt som en golvbrunn även kunde vara vacker?

Sten, trä, och andra organiska material ger en känsla av fridfullhet och liv. Låt badrummet andas ett lugn genom att ta in naturens vackra former. Kanske kan du ge plats åt en vacker gren av hassel i en vas? Ett enkelt att tillföra natur i ett badrum är att ge de naturnära duschredskapen en betydande plats i badrummet. Annars kan en vacker pimpsten eller en skrubbborste i trä inge harmoni samtidigt som föremålen fyller en praktisk funktion.

Involvera fler sinnen än bara synen. För att ge badrummet själ och låta det tala för sig själv kan du skapa en doftbild som representerar den målbild du har för badrummet. Doftpåsar, doftljus eller doftstickor är ett utmärkt val för att förändra sinnesstämningen i ett rum. Ett doftljus med gröna toner som gran och björk ger en naturlig, angenäm känsla, medan bomull eller liljekonvalj skapar ett rum med fräschör och blommig känsla.

Detaljerna som gör’e. Byt ut de där omoderna handukskrokarna, toalettpappershållaren, och toalettborsten. Försök att hålla detaljerna i samma stil för att skapa en röd tråd. Men var inte rädd för att ta ut svängarna. Kanske passar det att byta till mattsvarta handdukskrokar för att skapa en kontrast, eller varför inte massiv mässing? Kom ihåg att badrummet är lika viktigt som resten av hemmet, och förtjänar därför minst lika mycket kärlek.

Utvalda produkter och nyheter

 

Våra produkter har
10 års garanti