Kunglig hovleverantör sedan 1986

16 okt, 2020

Smedbo utnämndes år 1986 av Konung Carl XVI till kungliga hovleverantörer. Därför är det med stolthet som vi meddelar att vi är med i Hovleverantörsboken. Boken är en rikt illustrerad skildring av modernt svenskt näringsliv.

Kungligkovleverantörs boken ger bakgrund till fenomenet Kunglig Hovleverantör, och nutid, speglad i besök hos dagens hovleverantörer, spridda över hela landet. En spännande guide till kända och okända, gamla och unga svenska företag. Boken kommer att finnas i bokhandeln våren 2021. Denna artikel och intervju med Smedbos VD Dragan Spasic kommer att vara en del av Hovleverantörsboken.

Under de senaste fyrtio åren har badrummet gått från att vara ett litet skrymsle för den personliga hygienen till att bli ett rum att trivas och umgås i. Smedbo designar, tillverkar och säljer badrumstillbehör, och företagets tidlösa skandinaviska design sprids över hela världen.

– Vi vill inspirera människor att inreda badrummet till ett rum som är snyggt, inte bara funktionellt, säger Dragan Spasic, vd.

Smedbo grundades 1967 i Helsingborg och sålde då siffror i smide att fästa på husfasader. Redan från början satsade företaget på designen, och kunderna kunde välja mellan olika typsnitt, storlekar och utföranden. Något år senare skiftade Smedbo fokus och började designa och producera badrumstillbehör. Sedan starten har ledstjärnan varit densamma: egendesignade produkter av hög kvalitet.

I Smedbos sortiment finns allt från handdukskrokar och sminkspeglar till badkarshandtag och duschkorgar. Nästan alla Smedbos produkter har en kärna av massiv mässing. Det är ett material som är slittåligt och som aldrig rostar. Nya produkter lanseras regelbundet, men stannar också kvar i sortimentet länge.

– Utmaningen är att ta fram badrumstillbehör som känns moderna nu, men som också kommer att kännas moderna under en lång tid framöver. Livslängden på våra produktserier är väldigt lån, och vissa av våra serier är högaktuella även efter tjugo år, berättar Dragan Spasic.

Genom att ta mindre men sakta steg snarare än stora och riskabla kliv har Smedbo sakta vuxit sig allt större. Först blev företaget marknadsledande i Sverige, därefter i Skandinavien, och nu exporterar Smedbo sina badrumstillbehör till hela världen.

Utvalda produkter och nyheter

 

Våra produkter har
10 års garanti