• Kunglig hovleverantör sedan 1986
  • Massiv mässing
  • 10 års garanti

Sommarinspiration för badrummet

Sommaren är äntligen här! Vilket innebär soliga dagar, värme, glädje och avkoppling. Underbara känslor som oftast brukar få oss att må bättre. Vi på Smedbo vill bidra till att du ska få uppleva dessa känslor oftare och att det ska vara en del av din vardag.
Närbild på produkter från våra badrumsserie villa.

Sommarkänslor ute och inne

Badrummet är för många en utav det viktigaste rummen i hemmet. Nu när det är sommar vill vi ta sommarkänslorna in i badrummet. Kanske har du ett sommarhus som ska göras i ordningen efter en lång vinter eller så vill du byta ut detaljerna i badrummet hemma. Genom enkla medel kan du ge nytt liv till ditt badrum utifrån årstid.

Vår badrumsserie Villa har sin inspiration och design från sekelskiftet. Produkternas detaljer bidrar till en varm och harmonsik känsla. Passar perfekt tillsammans med sommarhusets personliga charm eller för att skapa en unik karaktär i ett mer minimalistiskt badrum. Vi vill att våra badrumsserier ska ge dig möjligheten att sätta din personliga touch på badrummet och att du ska få en härlig upplevelse varje dag.

Handdukkrok från badrumsserien air. Badrumsinspiration för sommaren.

Våra bästa sommartips!

Små detaljer gör oftast störst skillnad. Ta del av våra bästa tips på hur vi skulle göra för att skapa ett badrum som känns ljust, rofyllt och somrigt.

Färgglada detaljer
Färg har olika påverkan på vårt humör och välbefinnande. Genom att tillsätta detaljer med färg i badrummet kan det få oss att känna oss mer motiverade och inspirerade. Gult är en positiv och glad färg och rosa upplevs som mjuk och lugn, två förslag på färger som ger oss sommarkänslor.

Naturliga inslag
Naturliga element ger en avslappnad och harmonisk känsla i badrummet. Bra tips på naturmaterial förutom växter är bambumattor, små trädetaljer, korg i rotting, pall i trä eller stenar. På så sätt kan du skapa ett mer levande och varmt intryck i badrummet.

Ljust och luftigt
Ta till vara på det naturliga ljusinsläppet i badrummet för att skapa en öppen och välkomnande känsla. Tänk på att inte ställa stora växter, vaser eller annat föremål framför fönstret som minskar det naturliga ljusinsläppet. Om du inte har ett fönster i badrummet är det viktigt att arbeta med ljusa färger för att rummet inte ska upplevas instängt. Både när det gäller kakel, inredning och detaljer som handdukar, tvålpumpar och krokar.

Ljusa färger tillsammans med en grön växt och en mjuk korg får rummet att kännas varmt och välkomnande. En harmonisk plats att göra sig i ordning på inför dagen och kvällen.

Färgglada detaljer i badrummet bidrar med glädje och karaktär. Viktigt att tänka på vid användning av detaljer i färg är att balansera med en neutral omgivning så rummet inte upplevs som rörigt.

Att få känna solens strålar värma och lysa in i badrummet är en härlig känsla. Genom att använda sig av olika ljuskällor kan du få badrummet att upplevas större och mer harmoniskt.