• FRI FRAKT ÖVER 499 KR
 • SNABBA LEVERANSER
 • 10 ÅRS GARANTI*

Lyft ditt badrum med 5 enkla knep

 • FRI FRAKT ÖVER 499 KR
 • SNABBA LEVERANSER
 • 10 ÅRS GARANTI*
En av de vanligaste frågorna vi får är hur man bäst uppdaterar sitt badrum utan att för den delen renovera. Det är inte alltid enkelt att veta i vilken ände man ska börja i när man vill ge sitt badrum ett lyft. I den här artikeln delar vi med oss av våra bästa knep för att förvandla badrummet med små medel. För visst ska ändå badrummet vara ett rum för kontemplation och återhämtning!
ljusbeige och brun vas med torkad lavendel vid fönster

Börja med att bryta av det kala badrummet med runda, mjuka, och organiska former som vanligtvis inte är relaterade till badrummet. Ge badrummet en välförtjänt plats i hemmet, dekorera det och skapa ett rum som du vill vara i, där själavård och paus är högsta prioritet. Du kan skapa personliga stilleben som drar fokus från den annars sterila miljön. Kanske kan du lägga fram några av dina smycken på ett marmorfat? Bara fantasin sätter gränser…

golvbrunnsil i krom med svart klinker och vatten ovanpå

Ett enkelt sätt att göra badrummet stilistiskt och enhetligt snyggt är att byta ut de äldre elementen. Gör din dusch mer dekorativ och harmonisk genom att byta ut den lite väl gamla golvbrunnsilen till en ny som sticker ut från mängden men samtidigt har en tidlös design. Vem trodde att något så funktionellt som en golvbrunn även kunde vara vacker?

 

Våra golvbrunnssilar

kommod i trä i beiget badrum, med grön nätt växt

Sten, trä, och andra organiska material ger en känsla av fridfullhet och liv. Låt badrummet andas ett lugn genom att ta in naturens vackra former. Kanske kan du ge plats åt en vacker gren av hassel i en vas? Ett enkelt att tillföra natur i ett badrum är att ge de naturnära duschredskapen en betydande plats i badrummet. Annars kan en vacker pimpsten eller en skrubbborste i trä inge harmoni samtidigt som föremålen fyller en praktisk funktion.

handduk, badbomb, värmeljus vid badkar

Involvera fler sinnen än bara synen. För att ge badrummet själ och låta det tala för sig själv kan du skapa en doftbild som representerar den målbild du har för badrummet. Doftpåsar, doftljus eller doftstickor är ett utmärkt val för att förändra sinnesstämningen i ett rum. Ett doftljus med gröna toner som gran och björk ger en naturlig, angenäm känsla, medan bomull eller liljekonvalj skapar ett rum med fräschör och blommig känsla.

handduksring i serien home i kromad finish med vit randig handduk

Detaljerna som gör’e. Byt ut de där omoderna handukskrokarna, toalettpappershållaren, och toalettborsten. Försök att hålla detaljerna i samma stil för att skapa en röd tråd. Men var inte rädd för att ta ut svängarna. Kanske passar det att byta till mattsvarta handdukskrokar för att skapa en kontrast, eller varför inte massiv mässing? Kom ihåg att badrummet är lika viktigt som resten av hemmet, och förtjänar därför minst lika mycket kärlek.

 

Våra badrumsserier

 • Det vackra gyllene materialet – Borstad mässing

  Smedbo har en lång tradition av att skapa produkter med en kärna i massiv mässing. Det klassiska materialet har använts under en lång tid men det är inte förrän de senaste åren som de olika ytskikten av mässing blivit riktigt populära och letat sig in i badrummet. Mässingens slitstarka och beständiga egenskaper passar perfekt för att tåla badrummets yttre påfrestningar.
 • Nya stilfulla sminkspeglar, duschhyllor i smart design, och fler spännande nyheter!

  November är här, och likaså årets fjärde och sista lanseringsfönster för Smedbo. Vi välkomnar nya stilfulla bordsspeglar till serien OUTLINE. Likaså lanseras tillbehör som förhöjer modulsserien LIVING Care Concept, samt duschhyllor med ny design och montering!
 • HOME Black – Mattsvart i vått och torrt

  Vi startar och avslutar varje dag i badrummet, därför känns det naturligt att låta badrummet vara lika estetiskt som hemmets andra rum. Mattsvarta detaljer var till en början en trend, en trend som numera har fått en bestående plats i inredningsvärlden och i badrummet.
 • Smedbo på Nordbygg

  Det var några år sen sist, men äntligen laddar vi upp för Nordbygg! Under hela Nordbygg hittar du både Smedbo och Beslagsboden tillsammans i monter A21:18. Välkommen!