• Sedan 1967
 • Massiv mässing
 • 10 års garanti*

Lyft ditt badrum med 5 enkla knep

En av de vanligaste frågorna vi får är hur man bäst uppdaterar sitt badrum utan att för den delen renovera. Det är inte alltid enkelt att veta i vilken ände man ska börja i när man vill ge sitt badrum ett lyft. I den här artikeln delar vi med oss av våra bästa knep för att förvandla badrummet med små medel. För visst ska ändå badrummet vara ett rum för kontemplation och återhämtning!
ljusbeige och brun vas med torkad lavendel vid fönster

Börja med att bryta av det kala badrummet med runda, mjuka, och organiska former som vanligtvis inte är relaterade till badrummet. Ge badrummet en välförtjänt plats i hemmet, dekorera det och skapa ett rum som du vill vara i, där själavård och paus är högsta prioritet. Du kan skapa personliga stilleben som drar fokus från den annars sterila miljön. Kanske kan du lägga fram några av dina smycken på ett marmorfat? Bara fantasin sätter gränser…

golvbrunnsil i krom med svart klinker och vatten ovanpå

Ett enkelt sätt att göra badrummet stilistiskt och enhetligt snyggt är att byta ut de äldre elementen. Gör din dusch mer dekorativ och harmonisk genom att byta ut den lite väl gamla golvbrunnsilen till en ny som sticker ut från mängden men samtidigt har en tidlös design. Vem trodde att något så funktionellt som en golvbrunn även kunde vara vacker?

 

Våra golvbrunnssilar

kommod i trä i beiget badrum, med grön nätt växt

Sten, trä, och andra organiska material ger en känsla av fridfullhet och liv. Låt badrummet andas ett lugn genom att ta in naturens vackra former. Kanske kan du ge plats åt en vacker gren av hassel i en vas? Ett enkelt att tillföra natur i ett badrum är att ge de naturnära duschredskapen en betydande plats i badrummet. Annars kan en vacker pimpsten eller en skrubbborste i trä inge harmoni samtidigt som föremålen fyller en praktisk funktion.

handduk, badbomb, värmeljus vid badkar

Involvera fler sinnen än bara synen. För att ge badrummet själ och låta det tala för sig själv kan du skapa en doftbild som representerar den målbild du har för badrummet. Doftpåsar, doftljus eller doftstickor är ett utmärkt val för att förändra sinnesstämningen i ett rum. Ett doftljus med gröna toner som gran och björk ger en naturlig, angenäm känsla, medan bomull eller liljekonvalj skapar ett rum med fräschör och blommig känsla.

handduksring i serien home i kromad finish med vit randig handduk

Detaljerna som gör’e. Byt ut de där omoderna handukskrokarna, toalettpappershållaren, och toalettborsten. Försök att hålla detaljerna i samma stil för att skapa en röd tråd. Men var inte rädd för att ta ut svängarna. Kanske passar det att byta till mattsvarta handdukskrokar för att skapa en kontrast, eller varför inte massiv mässing? Kom ihåg att badrummet är lika viktigt som resten av hemmet, och förtjänar därför minst lika mycket kärlek.

 

Våra badrumsserier

 • Nyheter i höstens trender

  Äntligen lanserar vi fler produkter till vårt sortiment! Årets tredje lansering är här med produkter i höstens trender, speglar och handduksvärmare i borstad mässing.
 • Sommarinspiration för badrummet

  Sommaren är äntligen här! Vilket innebär soliga dagar, värme, glädje och avkoppling. Underbara känslor som oftast brukar få oss att må bättre. Vi på Smedbo vill bidra till att du ska få uppleva dessa känslor oftare och att det ska vara en del av din vardag.
 • Organisera duschen och slipp ett stökigt badrum

  Upplever du att det blir stökigt i badrummet lite väl ofta? Ett vanligt problem när det finns platsbrist i badrummet är att lyckas hålla det organiserat. Så, hur kan du motverka ett stökigt badrum? Här hittar du tips för att skapa en organiserad dusch och ett snyggt badrum!
 • Finally ISH

  After several years of waiting, it is finally time to meet up at ISH in Frankfurt. We at Smedbo are very pleased to be able to exhibit at the world's largest sanitary trade fair and to personally welcome you again as a customer, interested party or friend.