Handuksvärmaren Trädet – en modern klassiker

Smedbo grundades 1967, i en tid då badrummet inte skulle ta plats. Badrummet formades av funktionalitet och av att vara underhållsfritt. Badrummet var enbart ett rum som skulle fylla sitt uppenbara syfte. Till skillnad från på 60-talet har dagens badrum en betydligt mer välkomnade känsla.
Två handdukar hänger på Smedbo handdukstork trädet FX710 i mattvit

Vi förknippar dock sällan badrummet med mjuka, organiska former, detta trots att våra hem det senaste decenniet inspireras av mer naturnära element, nu mer än någonsin. På Smedbo år 2012 omvandlades därför inspirationen från naturens former till den produkt som vi idag kallar Trädet.

 

Trädet är en elektrisk väggfast handduksvärmare som ingår i serien DRY. Produkten är unik i både sin genre och sitt sätt att kombinera de klassiskt strama, stilistiska badrumselementen med de organiska formerna från naturen. Kombinationen ger en unik produkt präglad av både design och funktionalitet – ett konstverk och en handduksvärmare.

hängare ovandel till handduksvärmaren trädet i mattsvart FB710

Idag kommer Trädet i fyra utföranden. FK710, originalet är i polerat rostfritt stål. Modellen är hela 1720mm och sträcker sig mot taket med dess raka cirkulära stam. Stammen förgrenar sig på både mitten och toppen, vilket utgör totalt fyra hängare. Idag finns Trädet också i mattsvart finish, FB710. Även en kortare variant av originalet har tillkommit, FK711, som tillskillnad är 900mm. Det fjärde Trädet FK716 har ytterligare en förgrening, vilket innefattar att denne har fem hängare. Denna modell kommer i en mer ”modern” tappning då dess stam och grenar är raka och kvadratiska. På så vis blir FK716 uttryck mer stramt och kantigt.

Vare sig det gäller år 1967 eller 2020 har Smedbo alltid sett det som en självklarhet att design och vacker interiör tillhör badrummet. Vi startar och slutar varje dag i badrummet, därför bör badrummet vara ett rum för att leva och må bra i. På Smedbo fortsätter vi därför att bryta ny mark, och vem vet, kanske växter det upp fler träd framöver… Då börjar vi närma oss att ha byggt upp en mindre skog! Se alla våra DRY-produkter

 • Smedbo lanserar FK712 och FK714 i en uppdaterad variant

  Till sortimentet handdukstorkar har Smedbo nu återlanserat de populära handdukstorkarna FK712 och FK714. Att svepa in sig i en varm handduk är en vardagslyx som inte bör vara få förunnad. Addera en handdukstork i badrummet för att skapa hotellkänsla i ditt hem.
 • Nya duschkorgar till serien SIDELINE

  SIDELINE har utökats med fyra duschkorgar i nytt formspråk. De utvalda duschkorgarna har fått en karaktäristisk avskalad form som återfinns i trådkorgar som finns utanför badrummet.
 • Drömmen om ett organiserat badrum

  Upplever du att det blir stökigt i badrummet lite väl ofta? Ett vanligt problem när det finns platsbrist i badrummet är att lyckas hålla det organiserat. Så, hur kan man motverka stökiga badrum?
 • LIVING – Smedbo® lanserar en elegant badrumserie med fokus på säkerhet och flexibilitet

  I Europa har vi en starkt växande befolkning över 60 år. Det är en mycket aktiv grupp med bra hälsa och ett stort intresse för heminredning och design med fokus på kvalitet och komfort. När vi utvecklat vår nya LIVING-serie har det varit vårt mål att erbjuda ett antal badrumsskyddsartiklar som svarar till exakt dessa behov.