• FRI FRAKT ÖVER 499 KR
 • SNABBA LEVERANSER
 • 10 ÅRS GARANTI*

Handuksvärmaren Trädet – en modern klassiker

 • FRI FRAKT ÖVER 499 KR
 • SNABBA LEVERANSER
 • 10 ÅRS GARANTI*
Smedbo grundades 1967, i en tid då badrummet inte skulle ta plats. Badrummet formades av funktionalitet och av att vara underhållsfritt. Badrummet var enbart ett rum som skulle fylla sitt uppenbara syfte. Till skillnad från på 60-talet har dagens badrum en betydligt mer välkomnade känsla.
Två handdukar hänger på Smedbo handdukstork trädet FX710 i mattvit

Vi förknippar dock sällan badrummet med mjuka, organiska former, detta trots att våra hem det senaste decenniet inspireras av mer naturnära element, nu mer än någonsin. På Smedbo år 2012 omvandlades därför inspirationen från naturens former till den produkt som vi idag kallar Trädet.

 

Trädet är en elektrisk väggfast handduksvärmare som ingår i serien DRY. Produkten är unik i både sin genre och sitt sätt att kombinera de klassiskt strama, stilistiska badrumselementen med de organiska formerna från naturen. Kombinationen ger en unik produkt präglad av både design och funktionalitet – ett konstverk och en handduksvärmare.

hängare ovandel till handduksvärmaren trädet i mattsvart FB710

Idag kommer Trädet i fyra utföranden. FK710, originalet är i polerat rostfritt stål. Modellen är hela 1720mm och sträcker sig mot taket med dess raka cirkulära stam. Stammen förgrenar sig på både mitten och toppen, vilket utgör totalt fyra hängare. Idag finns Trädet också i mattsvart finish, FB710. Även en kortare variant av originalet har tillkommit, FK711, som tillskillnad är 900mm. Det fjärde Trädet FK716 har ytterligare en förgrening, vilket innefattar att denne har fem hängare. Denna modell kommer i en mer ”modern” tappning då dess stam och grenar är raka och kvadratiska. På så vis blir FK716 uttryck mer stramt och kantigt.

Vare sig det gäller år 1967 eller 2020 har Smedbo alltid sett det som en självklarhet att design och vacker interiör tillhör badrummet. Vi startar och slutar varje dag i badrummet, därför bör badrummet vara ett rum för att leva och må bra i. På Smedbo fortsätter vi därför att bryta ny mark, och vem vet, kanske växter det upp fler träd framöver… Då börjar vi närma oss att ha byggt upp en mindre skog! Se alla våra DRY-produkter

 • Det vackra gyllene materialet – Borstad mässing

  Smedbo har en lång tradition av att skapa produkter med en kärna i massiv mässing. Det klassiska materialet har använts under en lång tid men det är inte förrän de senaste åren som de olika ytskikten av mässing blivit riktigt populära och letat sig in i badrummet. Mässingens slitstarka och beständiga egenskaper passar perfekt för att tåla badrummets yttre påfrestningar.
 • Nya stilfulla sminkspeglar, duschhyllor i smart design, och fler spännande nyheter!

  November är här, och likaså årets fjärde och sista lanseringsfönster för Smedbo. Vi välkomnar nya stilfulla bordsspeglar till serien OUTLINE. Likaså lanseras tillbehör som förhöjer modulsserien LIVING Care Concept, samt duschhyllor med ny design och montering!
 • HOME Black – Mattsvart i vått och torrt

  Vi startar och avslutar varje dag i badrummet, därför känns det naturligt att låta badrummet vara lika estetiskt som hemmets andra rum. Mattsvarta detaljer var till en början en trend, en trend som numera har fått en bestående plats i inredningsvärlden och i badrummet.
 • Smedbo på Nordbygg

  Det var några år sen sist, men äntligen laddar vi upp för Nordbygg! Under hela Nordbygg hittar du både Smedbo och Beslagsboden tillsammans i monter A21:18. Välkommen!