Drömmen om ett organiserat badrum

Upplever du att det blir stökigt i badrummet lite väl ofta? Ett vanligt problem när det finns platsbrist i badrummet är att lyckas hålla det organiserat. Så, hur kan man motverka stökiga badrum?
Smedbo duschkorgar i krom hänger på duschstång och duschvägg

Våra bästa tips är att var sak ska ha sin plats. Låter det enklare sagt än gjort? Det behöver faktiskt inte vara så svårt. Med en bra grund kommer du långt!

Se till att organisera upp badrummet samt kommoden, se till att alla attiraljer får en unik plats. En bra lösning är att gruppera efter de saker som hör ihop. Om du vill få bort badprodukter från badkarskanten eller golvet är en bra början att placera dessa i en snygg duschkorg.

Påfyllning av schampo, balsam med mera bör förvaras på en annan plats så att inte allt behöver stå framme och bli stökigt.

mattvit tvåldispenser och tandborsglas i frostat glas placerade varsin sida om handfatsblandare

Rymd och luftighet gör att ett badrum upplevs som mer rent och skötsamt. Se därför till att lyfta upp mycket av det som annars står på golvet eller kommoden upp till väggarna.

Att nyttja vägghängda tvåldispensers, tandborstglas och toalettpappershållare är exempelvis utmärkta val för att badrummet ska upplevas som mer välplanerat och rymligt.

Smedbo handduksring OK344 upphängd vid kommod bredvid värmeljus och eukalyptus i vas

Upplever du att handdukarna skapar oreda i badrummet så fort de inte ligger snyggt vikta på badrumshyllan?

Vårt bästa tips är att låta handduksringen eller handduksstången få en självklar plats i ditt badrum. När handdukar är upphängda på handduksstång eller handduksring så förblir handdukarna vikta vilket upplevs som mer ordningsamt.

Därför vill vi slå ett slag de alternativa upphängningsmöjligheterna. Handduksstången och handduksringen är en klassisk och snygg upphängning som är perfekt för det välorganiserade badrummet!

 • HOME Black – Mattsvart i vått och torrt

  Vi startar och avslutar varje dag i badrummet, därför känns det naturligt att låta badrummet vara lika estetiskt som hemmets andra rum. Mattsvarta detaljer var till en början en trend, en trend som numera har fått en bestående plats i inredningsvärlden och i badrummet.
 • Smedbo på Nordbygg

  Det var några år sen sist, men äntligen laddar vi upp för Nordbygg! Under hela Nordbygg hittar du både Smedbo och Beslagsboden tillsammans i monter A21:18. Välkommen!
 • Cirkeln är sluten med FK718

  Till sortimentet handdukstorkar har Smedbo nu lanserat en ny produkt. Handdukstorken FK718, en handdukstork som är mer än bara sitt uppenbara syfte. En handdukstork behöver inte ha ett traditionellt uttryck för att vara en handdukstork.
 • Smedbo lanserar FK712 och FK714 i en uppdaterad variant

  Till sortimentet handdukstorkar har Smedbo nu återlanserat de populära handdukstorkarna FK712 och FK714. Att svepa in sig i en varm handduk är en vardagslyx som inte bör vara få förunnad. Addera en handdukstork i badrummet för att skapa hotellkänsla i ditt hem.