• FRI FRAKT ÖVER 499:-
 • SNABBA LEVERANSER
 • 10 ÅRS GARANTI*

Badrumstrender 2020

Är det egentligen relevant att prata om trender 2020? Idag svänger det inte lika snabbt inom inredning som det gjorde förr. Hållbarhet och återbruk är en trend som både gynnar vår planet och i ett långsiktigt perspektiv även plånboken. Generellt sätt väljer vi hellre fasta produkter som håller i olika rum, med olika stilar, över flera år. På Smedbo tycker vi därför att det är intressant att prata om trender med aspekten om vilka förhållningssätt vi har till inredning, samt hur vår samtid påverkar våra inredningsval.
TREND 1: NATURLIGT TIDLÖST

Desto mer urbana våra samhällen blir, ju mer verkar vi vilja inkorporera naturen med dess material och former. Ett tydligt krav från konsumenten är att badrummet ska stå sig länge, vilket gör de flesta val till tidlösa sådana, men med en tydligare personlig touch än vi sett tidigare.

Decenniets fasta inredning som golv och väggar inreds gärna i hållbara material som sandsten och betong, men naturen kryper även in genom detaljer som pimpsten och växtlighet.

Långlivade material och tidlös design präglar 2020, och på Smedbo ser vi därför till att använda material av högsta kvalité och har en 10 års garanti på majoriteten av vårt sortiment.

TREND 2: SVALA FÄRGER

Vår längtan efter mer naturkänsla i hemmet syns även i färgvalen. Mer än någonsin vill vi omge oss av de kulörer som vår planet erbjuder. Det vill säga allt från, neutraler, beige och grått, till gröna nyanser, men som nu tar en kallare och blåare ton än tidigare.

Förra året präglades av jordiga toner, men i början på det nya decenniet låter vi kallare toner så som duvblå träda in i badrummet.

Även det Amerikanska färginstitutet Pantone har utsett den vackra blå färgen Classic Blue 19-4052 till årets färg 2020. Pantone beskriver årets färg som Elegant, tidlös och stabil.

Sobert och stilrent tycker vi!

TREND 3: MONOKROMT & KONTRAST

Detaljer i förstklassig krom eller lyxig mässing är tidlösa återkommande klassiker, men under senare år har vi sett några uppstickare. Förra årets största trend var onekligen det matta svarta, vilket fortsätter dominera under 2020. I år förutspås däremot det vita matta vara trenden som kommer ta oss med storm…

De svarta och vita detaljerna ger en modern känsla i badrummet och skapar en tydlig kontrast till den övriga inredningen. Den motsatta stilen till kontrasterna går också rakryggad in i 2020, det vill säga den monokroma färgsättningen. Att inreda med enfärgat vitt, svart eller grått genererar både ett ledigt, sofistikerat och tidlöst uttryck. En av de många fördelarna med en monokrom färgsättning är att de är väldigt lätta att förändra och bygga vidare på i framtiden.

Här kan du se alla våra mattsvarta produkter

TREND 4: GRAFISKT & GEOMETRISKT

Formerna i år bygger på grafiska linjer, både det rundade samt det raka kantiga står i fokus. Geometri och rena simpla former är enkla att kombinera med övrig badrumsinredning.

Den fasta inredningen har särskilt ett mer stilrent uttryck, medan mindre detaljer ger mer utrymme för annorlunda former, färger och material. Vår mån av att sticka ut och skapa effekt är av vikt, men att samtidigt inreda tidlöst är återkommande vad gäller trender i början av det nya decenniet.

Med andra ord ”less is more” fortsätter att vara ett relevant och pålitligt uttryck år 2020.

 • Det vackra gyllene materialet – Borstad mässing

  Smedbo har en lång tradition av att skapa produkter med en kärna i massiv mässing. Det klassiska materialet har använts under en lång tid men det är inte förrän de senaste åren som de olika ytskikten av mässing blivit riktigt populära och letat sig in i badrummet. Mässingens slitstarka och beständiga egenskaper passar perfekt för att tåla badrummets yttre påfrestningar.
 • Nya stilfulla sminkspeglar, duschhyllor i smart design, och fler spännande nyheter!

  November är här, och likaså årets fjärde och sista lanseringsfönster för Smedbo. Vi välkomnar nya stilfulla bordsspeglar till serien OUTLINE. Likaså lanseras tillbehör som förhöjer modulsserien LIVING Care Concept, samt duschhyllor med ny design och montering!
 • HOME Black – Mattsvart i vått och torrt

  Vi startar och avslutar varje dag i badrummet, därför känns det naturligt att låta badrummet vara lika estetiskt som hemmets andra rum. Mattsvarta detaljer var till en början en trend, en trend som numera har fått en bestående plats i inredningsvärlden och i badrummet.
 • Smedbo på Nordbygg

  Det var några år sen sist, men äntligen laddar vi upp för Nordbygg! Under hela Nordbygg hittar du både Smedbo och Beslagsboden tillsammans i monter A21:18. Välkommen!