Handuksvärmaren Trädet – en modern klassiker

26 maj, 2020

Smedbo grundades 1967, i en tid då badrummet inte skulle ta plats. Badrummet formades av funktionalitet och av att vara underhållsfritt. Badrummet var enbart ett rum som skulle fylla sitt uppenbara syfte. Till skillnad från på 60-talet har dagens badrum en betydligt mer välkomnade känsla.

Vi förknippar dock sällan badrummet med mjuka, organiska former, detta trots att våra hem det senaste decenniet inspireras av mer naturnära element, nu mer än någonsin. På Smedbo år 2012 omvandlades därför inspirationen från naturens former till den produkt som vi idag kallar Trädet.

Trädet är en elektrisk väggfast handduksvärmare som ingår i serien DRY. Produkten är unik i både sin genre och sitt sätt att kombinera de klassiskt strama, stilistiska badrumselementen med de organiska formerna från naturen. Kombinationen ger en unik produkt präglad av både design och funktionalitet – ett konstverk och en handduksvärmare.

Idag kommer Trädet i fyra utföranden. FK710, originalet är i polerat rostfritt stål. Modellen är hela 1720mm och sträcker sig mot taket med dess raka cirkulära stam. Stammen förgrenar sig på både mitten och toppen, vilket utgör totalt fyra hängare. Idag finns Trädet också i mattsvart finish, FB710. Även en kortare variant av originalet har tillkommit, FK711, som tillskillnad är 900mm. Det fjärde Trädet FK716 har ytterligare en förgrening, vilket innefattar att denne har fem hängare. Denna modell kommer i en mer ”modern” tappning då dess stam och grenar är raka och kvadratiska. På så vis blir FK716 uttryck mer stramt och kantigt.

Vare sig det gäller år 1967 eller 2020 har Smedbo alltid sett det som en självklarhet att design och vacker interiör tillhör badrummet. Vi startar och slutar varje dag i badrummet, därför bör badrummet vara ett rum för att leva och må bra i. På Smedbo fortsätter vi därför att bryta ny mark, och vem vet, kanske växter det upp fler träd framöver… Då börjar vi närma oss att ha byggt upp en mindre skog!

Se alla våra DRY-produkter

Utvalda produkter och nyheter

 • Resespegel

  Art: FB627Svart
  317kr
 • Duschkorg

  Art: DK3001Polerad krom
  725kr
 • Tvåldispenser

  Art: HK361Polerad krom
  1387kr
 • Toalettpappershållare

  Art: HK341Polerad krom
  357kr

 

Våra produkter har
10 års garanti