Badrumstrender 2020

12 mar, 2020

Är det egentligen relevant att prata om trender 2020? Idag svänger det inte lika snabbt inom inredning som det gjorde förr. Hållbarhet och återbruk är en trend som både gynnar vår planet och i ett långsiktigt perspektiv även plånboken. Generellt sätt väljer vi hellre fasta produkter som håller i olika rum, med olika stilar, över flera år. På Smedbo tycker vi därför att det är intressant att prata om trender med aspekten om vilka förhållningssätt vi har till inredning, samt hur vår samtid påverkar våra inredningsval.

TREND 1: NATURLIGT TIDLÖST

Desto mer urbana våra samhällen blir, ju mer verkar vi vilja inkorporera naturen med dess material och former. Ett tydligt krav från konsumenten är att badrummet ska stå sig länge, vilket gör de flesta val till tidlösa sådana, men med en tydligare personlig touch än vi sett tidigare.

Decenniets fasta inredning som golv och väggar inreds gärna i hållbara material som sandsten och betong, men naturen kryper även in genom detaljer som pimpsten och växtlighet.

Långlivade material och tidlös design präglar 2020, och på Smedbo ser vi därför till att använda material av högsta kvalité och har en 10 års garanti på majoriteten av vårt sortiment.

 

TREND 2: SVALA FÄRGER

Vår längtan efter mer naturkänsla i hemmet syns även i färgvalen. Mer än någonsin vill vi omge oss av de kulörer som vår planet erbjuder. Det vill säga allt från, neutraler, beige och grått, till gröna nyanser, men som nu tar en kallare och blåare ton än tidigare.

Förra året präglades av jordiga toner, men i början på det nya decenniet låter vi kallare toner så som duvblå träda in i badrummet.

Även det Amerikanska färginstitutet Pantone har utsett den vackra blå färgen Classic Blue 19-4052 till årets färg 2020. Pantone beskriver årets färg som Elegant, tidlös och stabil.

Sobert och stilrent tycker vi!

TREND 3: MONOKROMT & KONTRAST

Detaljer i förstklassig krom eller lyxig mässing är tidlösa återkommande klassiker, men under senare år har vi sett några uppstickare. Förra årets största trend var onekligen det matta svarta, vilket fortsätter dominera under 2020. I år förutspås däremot det vita matta vara trenden som kommer ta oss med storm…

De svarta och vita detaljerna ger en modern känsla i badrummet och skapar en tydlig kontrast till den övriga inredningen. Den motsatta stilen till kontrasterna går också rakryggad in i 2020, det vill säga den monokroma färgsättningen. Att inreda med enfärgat vitt, svart eller grått genererar både ett ledigt, sofistikerat och tidlöst uttryck. En av de många fördelarna med en monokrom färgsättning är att de är väldigt lätta att förändra och bygga vidare på i framtiden.

Här kan du se alla våra mattsvarta produkter

TREND 4: GRAFISKT & GEOMETRISKT

Formerna i år bygger på grafiska linjer, både det rundade samt det raka kantiga står i fokus. Geometri och rena simpla former är enkla att kombinera med övrig badrumsinredning.

Den fasta inredningen har särskilt ett mer stilrent uttryck, medan mindre detaljer ger mer utrymme för annorlunda former, färger och material. Vår mån av att sticka ut och skapa effekt är av vikt, men att samtidigt inreda tidlöst är återkommande vad gäller trender i början av det nya decenniet.

Med andra ord ”less is more” fortsätter att vara ett relevant och pålitligt uttryck år 2020.

Utvalda produkter och nyheter

 

Våra produkter har
10 års garanti